НАЙ-ЕВТИНИТЕ НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ В ЕВРОПА


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ ПИЗА (PSA)

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В ПИЗА. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В ПИЗА?

Наклонената кула в Пиза, едно от седемте чудеса на света - човешка грешка или природен феномен

Още щом произнесем името на италианския град Пиза, веднага се досещаме за Наклонената кула в Пиза. Няма съмнение, че това е една от най-интересните атракции на Италия. Туристите с интерес разглеждат камбанарията на катедралата, чийто строеж е продължил около 200г. Строителството е започнало през 1173г.

Кулата започва да се накланя при построяването на третия етаж в 1178г. Поради военни действия строежа на Наклонената кула в Пиза е спрян и е подновен през 1272г. с още четири етажа за да бъде спряно отново в 1284г. Новите етажи се изграждат под различен ъгъл с цел да се предпази от допълнително накланяне.

Камбанарията е действуваща от 1372г. Шестте етажа на Наклонената кула в Пиза са кръгли, с арки подпряни с колони. Вътрешна вита стълба с 294 стъпала извежда посетителите до последния етаж с камбаните. Така те се озовават на височина 55,86м. над земята в най-ниската си точка и 56,70 в най-високата, а отклонението достига 4м.

С помощта на кулата Галилео Галилей доказва теорията си за земната гравитация. По време на Втората световна война германците ползват кулата като наблюдателница. Наклонената кула в Пиза, катедралата и архиепископията са в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство от 1987 г.

Ремонтни дейности с незначителен ефект са били направени в периода от 1990г. до 2001г.  Чак през 2007г. отклонението е намалено с близо 45см. Това става възможно чрез замразяване и отнемане на близо 70 тона почва и поставяне на метални укрепления от северната страна. Ремонтните действия възлизат на над 20 милиона долара.

Хилядите туристи изкачвайки се на върха на Наклонената кула в Пиза стават свидетели на очарователна гледка и запечатват момента със снимка. Така човешката грешка на инженера, който не се е съобразил с нестабилните земни пластове дарява италианците със световно-известната архитектурна забележителност - Наклонената кула в Пиза.

Наклонената кула в Пиза
Наклонената кула в Пиза

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР


✈ Обслужването е на български език.

✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.


✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.

✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.

✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

 

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

ВЗЕМИ БОРДНА КАРТА

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА РАЙФАЙЗЕН БАНК