Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Акаба (AJQ)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ОТ ИЛИ ДО ЛЕТИЩЕ АКАБА (AJQ)Добре дошли в Акаба!


Акаба (Aqaba) е курорт на Червено море, който се намира в Йордания. Градът е построен върху древната крепост Айла, тук се намира най-старата църква намерена досега - от III век. Курортът предлага практикуване на различни водни спортове. В залива Акаба са открити над 140 вида корали и около 40 вида морски животни. Интересна забележителност е укреплението от XII век, както и Морската Научна станция на Акаба. Тук ще имате възможност да се запознаете с бита и древните традиции на местното бедуинско население. Градът и най-вече пристанището са много привлекателни за туристи от цял свят. Тук е началото на основната артерия, захранваща със стоки и суровини цяла Йордания. Акаба е ахилесовата пета на държавата и точно тези 20-30 км на Червено море са решаващи за местната геополитика.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В АЙНДХОВЕН. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В АКАБА?

Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълнен с мистериозен чар и е създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон - вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите: Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробниците на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчва да си вземете удобни обувки.

Пригответе се за джип сафари в пустинята Вади Рам. Тя е известна като лунната пустиня. Огромена, ехтяща и божествена - така изглежда цветния каньон през, който се минава. Тук може да се насладите и на дълга разходка с камила. След което може да посетите бедуинско селище и да опитате чай с кардамон.

Разгледайте Мадаба - градът на мозайките: тук се намира една от най-добре запазените мозаични карти, разкриващи изселването на Мойсей, гръцката Ортодоксална църква Св. Георги, църквата на Апостолите, Археологическия и Фолклорен музей. Ако продължите към планината Небо - най-библейскто място в Йордания ще достигнете до местото, където е погребан Моисей. От върха се открива внушителна панорама към долината на река Йордан, Мъртво Море и Йерусалим. Може да се разходите и до река Йордан където Исус е приел светото кръщение. А след това пред Вас е Мъртво море - най-ниската точка на земята и най-соленото море (езеро) в Света. Не пропускайте да се потопите в Мъртво море, което е така известно с лечебните си свойства.

Петра – каменният град
Петра – каменният град