Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Атина (ATH)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ АТИНА (ATH)


 

Добре дошли в Атина!

Градът е изпълнен с романтичност, история и митология. Столицата на Гърция - Атина е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски места. Опознайте истинската Атина и се насладете на един от най-привлекателните европейски градове. Историческият център, главните забележителности и местата за хранене и забавление, събрани на едно място, превръщат Атина в чудесно място за разходка. Резервирай евтин полет до Атина сега.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В АТИНА. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В АТИНА?

Партенонът е най-известният античен архитектурен комплекс, разположен в Атинския акропол, в град Атина, Гърция. Той е бил главният храм в Древна Атина, посветен на покровителката на този град и на цяла Атика (една от 13-те области в Гърция), богинята Атина Партенос – Богинята дева.

Партенонът е разположен на най-високото място в атинския акропол, където по-рано е имало по-стар храм на същата богиня.

За построяването му са били поканени най-добрите древногръцки майстори. Строителите му са били Иктин и Каликрат. Първият най-вероятно е изготвил проекта на храма, докато вторият е управлявал строителните дейности. Великият скулптор Фидий и самият Перикъл са наблюдавали строителството, което е продължило около десет години – в периода между 448 и 438 г. пр. н.е.