НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА
НИСКОТАРИФЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

 

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ НА НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет може да стане в клон на Банка ДСК или чрез активно онлайн банкиране на Банка ДСК, както и с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ БУДАПЕЩА (BUD)

 

Магията на унгарската столица - Будапеща.

Будапеща е най-големия град и столицата на Унгария. Градът се нарежда на десето място по големина в Европейския Съюз. На унгарски се изписва по следния начин: Budapest. Унгарската столица е център на метрополен район с население около 3,3 милиона души, което представлява 33 % от населението на Унгария. Будапеща се състои от три исторически града, на двата бряга на Дунав, а именно: Буда, Обуда и Пеща, които през 1873 г са обединени в един. Oколо 2/3 от града e Пеща. Тази част е и по-равната, представляваща търговската част на източния бряг на Дунава. На западния бряг на реката се намират Буда и Обуда, като тук е по-хълмистата част на града.

Унгарската столица е известна още и като Перлата на Дунава. Гледката, която се разкрива пред вас от различните хълмове към Дунава е  възхитителна. Препоръчваме ви посещение както през деня, така и вечер. През нощта ще можете да се насладите на мигащите светлини на града и още по-магическа картина, която спра дъха.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В БУДАПЕЩА. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В БУДАПЕЩА?


В град Будапеща има изключително много места, които заслужават внимание и трябва да бъдат посетени. Започваме от парламента в Будапеща. Той е една от най-грандиозните сгради в Будапеща, като с времето се е превърнал в символ на столицата. Строежът на неоготическата сграда е завършен през далечната 1902г. Днес тя представлява третата по големина парламентарна сграда в света. Неописуема е вечерната красота на това мащабно здание с осветената си фасада.

Продължаваме с още едно красиво място за снимки, а имено сградата на Рибарския Бастион. Той е построен е през XX век и в архитектурата му се смесват неоготически стил и неоромански стил. Рибарския Бастион е съставен от 7 характерни кули (още наричани Рибарските кули), които представляват седемте маджарски племена, които през IX век са основали държавата.

Следващата ни спирка е църквата на Матиаш. Тя е построена през XVIII век като първата енорийска църква на Будапеща и е също много красива. Посветена е на цар Матия Корвино, който е царувал в периода от 1458 до 1490 г. и е всепризнат национален герой.

Верижният мост е най-античният мост в унгарската столица. Той е построен през 1830г и е първият стабилен мост, свързал двата града Буда и Пеща.

Замъкът Буда и Кралският дворец са следващите забележителности, на които трябва да се обърне внимание. Тук е основан самият град, а това е бил замъкът на унгарските крале. В днешно време в него може да разгледате едни от най-важните средновековни забележителности, някои от които представляват част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Кралският дворец на няколко пъти е бил напълно опустошаван и реконструиран. Той е бил първата кралска резиденция на хълма на Замъка Буда, построена през XIII век. В Кралския дворец ще намерите: Историческия музей, Унгарската Национална галерия и Националната библиотека Сечени.

Площадът на героите е посветен на големите герои в унгарската история. В средата на площада се намира Паметника на Хилядолетието, построен през 1896г., за да се отпразнуват 1000г. от създаването на държавата Унгария. Срещу него ще видите Паметникът на Националните герои, които са дали живота си в боя за свободата.

Добре дошли пред статуята Анонимус. Легендата за статуята на Анонимус гласи, че който пипне златната му писалка, ще стане велик писател. Предполага се, че Анонимус е бил монахът, който е написал първата книга, посветена на унгарската история, а също така и че е бил хроникьор на унгарския крал Бела III.

Паркът на Будапеща е завършен в чест на отпразнуването на 1000 г. Унгария и това е най-популярния парк в Будапеща. Със своите 120 хектара тук се отличават красиво езеро, което през зимата се превръща в ледена пързалка; баните Сечени, с многобройните си събития, както и със замъка Вайдахуняд, където се намира Музея на земеделието. На територията на парка са разположени ботаническата и зоологическата градина и музея на изящните изкуства.

Къщата музей на световноизвестния илюзионист Худини е поредното още по-магическо място в Будапеща. Тук ще имате възможност да станете свидетели и на шоу програма, представена от местни талантливи илюзионисти.

След като вече сте в Будапеща, непременно трябва да посетите минералните бани за да им се насладите. Препоръчваме ви баните Гелерт, които са много красиви и приятни за посещение. Ще се насладите на елегантен и стилен интериор и богата архитектура. След вътрешния басейн следват масажните помещения както и други красиви зали с минерални басейни, душове, сауна и парни бани. Минерални бани Сечени са най-големите в Будапеща и сред най-големите в Европа. Намират се на територията на Градския парк и са първите бани, построени на територията на Пеща.

 

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

Полетно разписание от София (SOF) до Будапеща (BUD)

 

 

Директни лоукост полети
Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) изпълнява директни полети от Летище София (Sofia Airport) до Летище Будапеща (Budapest Airport).

Продължителност на полет от София до Будапеща
Комфортното пътуване от София до Будапеща е с продължителност 1 час и 20 минути.

Полетно разписание
Тук Ви представяме полетното разписание от София (SOF) до Будапеща (BUD).

 

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТА

ПРИЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ КАРТИ


ПЛАНИРАНИ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

 

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПРОМО БИЛЕТИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

БОРДНИ КАРТИ

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РАЙЪНЕЪР ИНФО

  https://ryan.air-bg.com/images/icons/ryanair-ticket.png

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.