Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Кьолн (CGN)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ КЬОЛН (CGN)

 

Добре дошли в Кьолн!

Кьолн е стар град в Германия. Той се простира на бреговете на река Рейн - Северен Рейн Вестфалиен. Площа му е 405кв. км. с население около 1 мил. души. В  Германия градът се нарежда на 4 място по големина, населен с пъстра палитра от националности. Жителите на Кьолн са известни с веселието, с карнавала, с кьолнската бира и безспорно се гордеят  с величествената Кьолнската катедрала.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В КЬОЛН. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В КЬОЛН?

Градът известен с Кьолнската Катедрала и одеколона

Тази царица на катедралите в Германия е централен храм на римокатолическата Кьолнска епархия. Строежът и започва на 14 август 1248г. и продължава около 632 години, завършен през 1880г. Сградата е  с дължина 144м., широка 86м., с кули високи 157м. и може да побере 4 000 души. Този туристически символ съхранява мощите на тримата влъхви в златни саркофази обсипани със скъпоценни камъни. Камбанарията на катедралата  има 11 камбани, като най-голямата тежи 24 тона и носи името на Свети Петър. Жителите на Кьолн я наричат – Дебелия Петър.

Точно до катедралата е Мостът на влюбените “Хоенцьолерн”.  Забележителност, на чийто перила влюбени от цял свят закачат катинари с инициалите си.

Приятна е разходка по река Рейн с корабче. Тя  Ви предоставя очарователната панорама на Кьолн от ресторанти, дискотеки, театри, а най-интересната спирка е на Шоколадовия музей. Посещението си заслужава. Ще научите историята му, ще Ви почерпят с вкусен шоколад.

Жителите на Кьолн се гордеят  с производството и на Магическата вода известна като одеколон.
Не пропускайте и зоопарка с голямото разнообразие на маймуни, които живеят на т. нар. Маймунски остров,  атракцията в Слонският парк и аквариума.

Ако желаете да посетите най-веселия град на река Рейн, то поръчайте сега самолетен билет до летище Кьолн (CGN).

Кьолнската Катедрала и Мостът на влюбените Хоенцьолерн
Кьолнската Катедрала и Мостът на влюбените Хоенцьолерн