НАЙ-ЕВТИНИТЕ НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ В ЕВРОПА

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР
ЧРЕЗ ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ

✈ Обслужването е на български език.
✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.
✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.
✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.
✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.
✈ Бордните Ви карти се издават от нас безплатно и се изпращат на е-мейл.


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ ГЛАЗГОУ (GLA)

 

Добре дошли в Глазгоу!

Глазгоу е град в северозападна Великобритания. Той е трети по численост на населението. Глазгоу е най-голямия град в Шотландия, който е разположен на 32км. от устието на река Клайд. Името му се превежда - "красива зелена площ". Основан е от християнския мисионер Св. Мънгоу. Той се счита за покровител на Глазгоу, а ликът му е на герба на града. Градът е известен като производствен център на памук.

Глазгоу - град на фестивалите

Месеците от май до август са наситени с музикални събития, какъвто е джаз фестивала, световното първенство по гайдарство, а през март се провежда фестивал на комедията.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В ГЛАЗГОУ. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В ГЛАЗГОУ?

Глазгоу е основен футболен център на Острова. Основните отбори Селтик и Рейнджърс са известни с футболните си страсти.Тук се намира и един от най-големите стадиони „Хемпдън Парк". До стадиона е разположен футболен музей, откъдето можете да си закупите сувенири. Ако сте любители на футбола не пропускайте да се разходите до стадиона.

Близо до града се намират двете големи международни летища - Glasgow Intrantional (GLA) и Prestwick (PIK), които улесняват достъпа до Глазгоу като актрактивна дестинация.

Интересна историческа  забележителност в града е катедралата Св. Мънгоу. Преданията разказват, че в 543г. мисионерът Мънгоу построил на брега на река Молендинар манастир, а днес там е разположена катедралата, чийто основи  са поставени в 1136г. Осветена е по времето на крал Дейвид I. По-късно е опожарена и повторно храмът е открит през 1197г.

Други интересни забележителности на Глазгоу, които привличат туристите са площад Св. Георги със сградата на Общината, Викторианската болница, сградата на университета  и Търговската палата с йонийските си колони. Сред тях се издига и интересната квадратна кула Хъчинсън Хол. В Глазгоу се намира единственната статуя на двукрак кон. Ездачите са герои от комикс - шериф Лоби и Ранк Бежин. Двукракия кон се нарича - Ел Феделито, а статуята е посветена на шотландския аниматор Бъд Нийл, роден в Глазгоу.
Ако минете покрай него той приятелски ще Ви намигне.

 

Катедралата Св. Мънгоу в Глазгоу
Катедралата Св. Мънгоу в Глазгоу

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР

СЕМЕЙНИ ВАКАНЦИИ И ПОЧИВКИ