ЕВТИНИ НИСКОБЮДЖЕТНИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ В ЕВРОПА

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ НА САЙТА ryan.air-bg.com

✈ Обслужването е на български език.
✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.
✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.
✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.
✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.
✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Хамбург (HAM)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ ХАМБУРГ (HAM)

 

Добре дошли в Хамбург - Свободният град !

Хамбург се нарежда на второ място по големина сред градовете в Германия. Разположен е на полуостров Ютланд, там където реките Биле и Алстер се в ливат в река Елба. Градът е най-голямо пристанище в страната. На север граничи със Скандинавието, на юг с континентална Европа на изток с Балтийско море, а на запад със Северно море. Административно към Хамбург са причислени и островите Нойверк, Шархьорн и Нигехьорн. Градът е разделен на 7 района и 104 квартала. През него минават много канали и реки и това налага построяването на около 2500 моста. Факт е, че в Хамбург мостовете са повече, от колкото са във Венеция и Амстердам, заедно. Хамбург е основен индустриален център на Германия и най-зеленият град, който може да се похвали със собствен химн.

От река Алстер минаваща през града, пък са се образували изкуствените езера Аусеналстер и Биненалстер, които предлагат водни разходки на жителите и туристите.
В Хамбург се намира и най-старото летище в Германия - Фулсбютел. То е построено на 20км. от центъра му и обслужва почти 12 мил. пътници годишно. Броят на полетите е около 168 000.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В ХАМБУРГ. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В ХАМБУРГ?


Хамбург се отличава със забележителна архитектура и величествени сгради. Запазена марка на пейзажа са шестте кули, които се издигат над останалите постройки. Кулите са  на 5-те църкви в Хамбург – „Св. Михаил”, „Св. Николай”, „Св. Якоб”, „Св. Катерина” и „Св. Петър", а шестата е на Кметството. Сградата на кметството е построена през 1897 г., като има 647 богато украсени зали, 436 стъпала, отличава с модерна визия и е висока 112м. В двора е изграден фонтан със статуята на богинята на здравето Хигия.

Мотото на Хамбург е „Нека свободата, която са извоювали предците, да се запази за следващите поколения” и е изписано на фасадата на Кметството. Религиозни символи на протестантската вяра тук са църквите и те са  емблема на Хамбург. Най-известна е църквата „Св. Михаил”, построена през  XVII в.  През 1750 г. сградата е разрушена от гръм, а през 1786 г. е отново изградена. Тя е най-големият храм в Хамбург, а кулата и е висока 132 м. Служи за ориентир на корабите, плаващи по река Елба. Църквата посветена на Архангел Михаил има бронзова статуя, представляваща светеца в схватка с Дявола.  Съперник на „Св. Михаил” е църквата „Св. Николай”, която е мемориален паметник от Втората световна война. Кулата и е висока 147м. и има монтирани 51 камбани. Следващата църква е Св.Петър, датираща от 12век и  е най-старата църква в енорията. В църквата Св. Якоб се намира най-старият бароков орган в Северна Европа, а Св. Катерина е известна като моряшката църква.

Ако сте почитател на музейното изкуство, посетете някои от най-известните: Хамбургският исторически музей, Музеят на изкуствата и занаятите, музеят на подправките. Непропускайте още Музеят на еротичното изкуство, Етнологическият музей и Салонът на изкуствата.

Хамбург се счита за германската столица на мюзикълите. Тук за първи път в страната е изигран "Котките" на Андрю Лойд Уебър. Актуалните представления са "Цар Лъв", "Mamma mia!" и "Мръсни танци". Наред с тях се играят и множество по-малки известни мюзикъли.

През 1968 г. е завършена  телевизионната кула в града. Кръстена е на немския физик Хайнрих Херц. Кулата е висока 279,8 м. с панорамен ресторант.Тя на практика е най- високата сграда в Хамбург. Туристите с интерес посещават Музеят на миниатюрите, рибния пазар, Зоологическата градина и квартала на червените фенери Санкт Паули. Разходката е дълга и всяка забележителност заслужава внимание. Заради огромното пристанище, градът често е наричан „Врата към света“. Посетете Хамбург - Свободния град и ще останете доволни от видяното.

Хамбург - Кметството
Хамбург - Кметството

Полетно разписание от София (SOF) до Хамбург (HAM)

 

 https://ryan.air-bg.com/images/icons/ryanair-logo.png
Разписание на нискотарифните директни полети с авиокомпания Райънеър (Ryanair)
от летище София (SOF) до летище Хамбург (HAM)

ПЕРИОД НА ОПЕРИРАНЕ

от 28.11.2020 до 27.03.2021: ВТОРНИК,
СЪБОТА


 

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПРОМО БИЛЕТИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

ВЗЕМИ БОРДНА КАРТА

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА РАЙФАЙЗЕН БАНК

Ryanair - директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна с авиокомпания Ryanair. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.ryan.air-bg.com Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.