НАЙ-ЕВТИНИТЕ НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ В ЕВРОПА

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР

✈ Обслужването е на български език.
✈ Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.
✈ Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.
✈ Заплащането на самолетен билет става в България само по банков път в Банка ДСК или Райфайзенбанк.
✈ Не Ви е нужна дебитна или кредитна карта.
✈ Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН ХОТЕЛ ТУК

Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Каламата (KLX)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ КАЛАМАТА (KLX)

Каламата е пристанищен и административен център на префектура Месиния и е вторият по големина град на полуостров Пелопонес в южна Гърция, след Патра. Градът е разположен е в югозападната част на полуостров Пелопонес в сърцето на Месинския залив, не много далече от подножието на планината Тайгетос.

Каламата играе важна роля за икономиката и търговията на полуостров Пелопонес, а географското разположение и умереният средиземноморски климат, го превръщат в един от най-привлекателните градове в Гърция.

Каламата е привлекателна туристическа дестинация, съчетаваща море и планина. Курорта разполага с много хотели, пансиони, стаи под наем, таверни, ресторанти, кафенета и нощни клубове, които удовлетворяват желанията и нуждите на гостите.

Историята на Каламата е скрита векове назад във времето. Най-ранните белези от човешко присъствие датират от 2600-2300 пр.Хр. и са открити в района на Аковитика, на около 3 км югозападно от града. Хронологията на различните завоеватели е както следва: първоначално региона е владение на спартанците от VIII до IV век пр.Хр., следват франките през 1205 г., венецианците господстват в периода от 1206г. до 1459г., турците са завоеватели от 1460г. до 1687г., отново на власт се връщат венецианците от 1688г. до 1715г. и последни са турците в периода от 1716г. до 1821г. Едно от най-важните исторически събития за Каламата е освобождението на града от турско робство на 23 март 1821г.

В края на XIX век е построено пристанището в Каламата и градът се радва  икономически растеж. В същото време се повлиява от европейската култура и възниква нов слой, градската буржоазия, която оставя много ценно културно наследство за поколенията.

Днес Kaлaмaтa e един модерен град с доста наситен културен живοт. Тук ще откриете пристанище за яхти с главната улица, изпълнена с тaвeрни и κaфeнeтa. Централният площад на Kaлaмaтa е затворен за автомобили и e приятно място за разходка и шопинг. Курортът Kaлaмaтa предлага една много дълга плажна ивица,  с дължина над 2 км с много плажни заведения. Плажът е каменист, като има участъци премесени с по-ситен пясък. Климатът в Каламата е средиземноморски с горещо лято и мека зима. Средната дневна годишна температура е около 15 градуса. 

Опитайте вкусната средиземноморска кухня богата на много прясна риба и куп морски деликатеси.  Тук ще откриете и натуралните маслини Каламата (Kalamata olive), които са най-популярния вид маслини, произвеждани в цяла Гърция, характеризиращи се с черно-кафяв цвят. Поради естествения им начин на ферментация, те притежават уникален вкус, който ги различава от всички други маслини произвеждани в цял свят.

За първи път ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър пуска директна линия от София до Каламата. Евтините полети ще се изпълняват през целия летен сезон, като започват на 02.06.2019г. и ще приключат на 29.09.2019г. Честотата им на изпълнение ще бъде регулярно - всяка неделя. Пътуването от Летище София (SOF) до Летище Каламата (KLX) е изключително комфортно и бързо. Продължителността на директния полет е около 1 час и 30 минути. Резервирайте предварително своята лятна слъчева ваканция в Каламата още сега.

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР

СЕМЕЙНИ ВАКАНЦИИ И ПОЧИВКИ

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

ВЗЕМИ БОРДНА КАРТА

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА РАЙФАЙЗЕН БАНК