Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Венеция Тревизо (TSF)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ ВЕНЕЦИЯ ТРЕВИЗО (TFS)

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ. КАКВО ДА ПОСЕТИМ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ?

Всеки турист решил да посети Венеция не би пропуснал да премине по "Моста на въздишките". Легендарния мост е построен в седемнадесети век, проектиран от Антони Контино. Съоръжението представлява извит каменен мост свързващ Двореца на дожите със затвора намиращ се на отсрещния бряг. Изработен е от бял варовик с правоъгълни прозорци и с орнаменти на дантела. Легендите за любопитното си наименование "Моста на въздишките" са разнообразни. 

Моста на въздишките във Венеция - прощалната  въздишка на  осъдените затворници

Една легенда изглежда да е правдоподобна и е свързана с осъдените затворници. Отвеждани за екзекуция те преминавали последно по "Моста на въздишките", сбогувайки се със свободата си. Но това историята не го потвърждава, защото по времето когато "Моста на въздишките" е построен, екзекуции вече не се извършвали. Но наказания като загуба на свобода завинаги или временно са съществували. Малко от осъдените  са връщали свободата си. Съдбата била благосклонна към любовникът авантюрист - Джакомо Казанова, който минал с прощална въздишка по "Моста на въздишките", но успял да избяга.

Моста на въздишките - поверие за  вечна любов на влюбени  минали с гондола под него

Различна е въздишката на влюбените от тази на осъдените затворници. Легендата за споделената целувка на двама влюбени, минаващи с гондола под "Моста на въздишките" при залез слънце привлича годишно милиони влюбени туристи. Поверието ги осъжда на вечна любов и блаженство.


Неоспорим факт е, че "Моста на въздишките" представлява красива гледка в стил Италиански Ренесанс, построен за близо 2г. По него са разположени скулптури с тъжни или гневни лица. Само едно от тях е усмихнато. Височината му е 11м. Ако Вашето желание е да преминете по "Моста на въздишките" или под него с любимия човек,  за да се радвате на вечна любов то резервирайте евтин самолетен билет до летище Венеция Тревизо.

Моста на въздишките
Моста на въздишките