Онлайн резервация на самолетен билет до и от летище Лондон Станстед (STN)


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ ЛОНДОН СТАНСТЕД (STN)

 

Добре дошли в Лондон - зеления, финансов мегаполис на света!

Лондон е разположен по поречието на плавателната река Темза, която го разделя на северна и южна част. Простира се на 1 578 кв.км. на 35м. надморска височина, с население 8 630 000 души.Лондон се нарежда на 25-то място по население в света, а по брой милионери на 4-то място. Известен е още като един от най-скъпите градове. Лондон е един от основните финансови центрове в света. Като столица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия градът е най-големия метрополис в Европейския съюз. Заради многото зелени площи, които притежава, е наречен „Зеленият град“.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В ЛОНДОН. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В ЛОНДОН?

Малко градове могат да се похвалят с толкова много забележителности и всички те намират място в списъка за посещение на потока от туристи. Всичко си заслужава вниманието. Интересен е фактът, че тук се намира “нулевия” меридиан, определен през 1884 г. и човек може да е стъпил с единия крак в западното, а с другия в източното полукълбо за Земята.

Над река Темза са построени много мостове, но най-голям и интересен за туристите е Тауър бридж. Представлява комбинация от висящо и подемно съоръжение с две кули с височина 65м., свързани с хоризонтален пасаж. Мостът е дълъг 244м. Близо е до Лондонската кула, откъдето е и името му. Строежът на моста започва 1886г., а официалното откриване е на 30 юни 1894г. от крал Едуард седми и съпругата му.

Лондонското око също събира хилядите туристи. Те се качва на 137-метровото колело и от птичи поглед се любуват на панорамния изглед на града. Колелото има 32 капсули, побиращи по 25 човека.

Като символи на Лондон можете да разгледате Часовниковата кула и Уестминстърският дворец с парламента, които са изящество на архитектурата. Западно от двореца е разположена готическа църква, място за погребения и коронация на британските монарси.

В централната част на Лондон се намира най-стария кралски парк Св. Джеймс с малко езеро и два острова, а в северната част се простира Риджънтс парк или Парк на регента. Тук може да разгледате и площад Трафалгар един от най-известните площади в Лондон, в чийто център се издига колоната на Нелсън. Тя се пази от четири статуи на лъвове.

Списъкът продължава с прочутия Бъкингамски дворец, дом на кралското семейство от 1837г.до 1993г. Ту ще се насладите на градините 39-те акра градини на двореца. Ще разгледате залите с най-добрите френски и английски мебели, склуптури, картини и изящни предмети.

Почитателите на музеи не трябва да пропускат интересния музей на восъчните фигури - Мадам Тюсо, основан от восъчния скулптор Мари Тюсо. Други музеи, които заслужават внимание са музеят Виктория и Албърт.
На най-високата точка в Лондон, на хълма Лъдгейт се намира англиканската Катедрала Св.Пол, седалище на епископа на града. Посетете и Кралският театър Друри Лейн. Той  се намира в Ковънт Гардън, Лондон и  датира от 1663 г. Бил е събарян и строен четири пъти и е най-стария театър в града.

Лондон - Тауър Бридж
Лондон - Тауър Бридж