НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА
НИСКОТАРИФЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

 

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ НА НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет може да стане в клон на Банка ДСК или чрез активно онлайн банкиране на Банка ДСК, както и с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.

 

Добре дошли във Вилнюс!

Вилнюс е столицата на Литва. Градът ще Ви се стори като една барокова картина, в която независимо, че ще откриете много сгради от социализма е уникална по отношение на архитектура си. И трите републики - Литва, Латвия и Естония са известни с добиването на кехлибар. Точно поради тази причина във Вилнюс почити всяко място е свързано с тази суровина. Вилнюс е много красив и много стар и се намира на стратегическо място, там където се вливат реките Вилия и Нерис, като по този начин дават името на селището. 

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ ВЪВ ВИЛНЮС. КАКВО ДА ПОСЕТИМ ВЪВ ВИЛНЮС?

Във Вилнюс се намира най-стария университет в Източна Европа, който е основан през 1579 г. Сравняван е с Вавилон, защото там са се говорили много езици. Тук се наблюдава голяма смесица от етноси и култури. Присъствие на следните езици може да бъде открито: литовски, полски, немски, иврит и дори архаичен славянски език. Днес университетът е едно от най-престижните места за обучение в тази част на Европа. 

Характерното за Вилнюс е, че голяма част от центъра е в бароков стил. Тук ще бъдете впечатлени не само сградите, но и кулинарни умения на местните. Главна роля в литовската кухня заемат картофите и месото.

Цялата стара част на Вилнюс се намира под егидата на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Интересно средновековно съоръжение за посещение е "Портата на зората". Портата представлява арка, над която има параклис и там е поставена икона на Черната Мадона (една от малкото, изобразяващи Дева Мария без Младенеца). Иконата е в черно, от където идва и нейното наименование. 

Друга забележителност, която представлява интерес е Хълмът на трите кръста. Те не са запазени в оригинал, днес посетителите могат да видят техни реплики на това свещено място. Навремето всеки е занасял там кръст от различни материали. Интерес за посетителите представлява катедралата, като всичко е свързано с национален герой Гедиминас, Велик херцог на Литва и легендарен основател на Вилнюс. 

Любимо места на много туристи във Вилнюс е Музеят на КГБ. Място преди е било затвор, където са изтезавали заловените, за да изтръгнат признания и информация от тях. Атракция са затворническите килии и уредите за мъчения на неуспелите шпиони. 

Най-подходящото време за посещение на Литва и на Вилнюс е в периода от май до юли, когато не е толкова горещо. Може да попаднете и на някой от атрактивните фестивали или пък да направите полет с балон.

 

 

Полетно разписание от Варна (VAR) до Вилнюс (VNO)

 

Директни лоукост полети
Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) изпълнява директни полети от Летище Варна (Varna Airport) до Летище Вилнюс (Vilnius Airport).

Продължителност на полет от Варна до Вилнюс
Комфортното пътуване от Варна до Вилнюс е с продължителност 2 часа и 20 минути.

Полетно разписание
Тук Ви представяме полетното разписание от Варна (VAR) до Вилнюс (VNO).

 

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ОТ И ДО ЛЕТИЩЕ ВАРНА

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТА

ПРИЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ КАРТИ


ПЛАНИРАНИ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

 

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПРОМО БИЛЕТИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

БОРДНИ КАРТИ

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РАЙЪНЕЪР ИНФО

  https://ryan.air-bg.com/images/icons/ryanair-ticket.png

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.